Een kampvuur verbindt! Welke scout vindt het niet leuk om met elkaar een vuurtje te bouwen, een lekkere marshmallow te roosteren of gezellig kampvuurliedjes te zingen? In 2016 kan dit in een volledig nieuw aangelegde kampvuurkuil, dankzij de steun van WIJ Groningen!

Na de aanleg van het scoutingeiland, is de verbetering van de vuurplek achterwege gebleven. Het is op dit moment een modderpoel en vormt daardoor geen centrale plek in het scoutingspel. Een goede kampvuurkuil wordt enorm gemist en het is al een tijdlang de wens van jeugdleden en leiding om de vuurplek mooier te maken.

Dankzij een financiële bijdrage van WIJ Groningen wordt het mogelijk gemaakt om op de plaats van de huidige vuurplek een prachtige multifunctionele kampvuurkuil aan te leggen, wat dienst doet als spil in het scoutingspel. Het wordt een kampvuurkuil met meerdere functies, waarbij het verbinden van verschillende jeugdleden centraal staat. Zo komt er een verzamelplek voor voorstellingen van (en door) jeugdleden, gaat het fungeren als educatieplek waar jeugdleden leren om met elkaar een kampvuur te maken en biedt het een rustige ontmoetings- en verblijfsplek. Daarnaast zal rondom de kampvuurkuil minimaal tweemaal per jaar een open evenement georganiseerd worden waarbij de buurt betrokken en uitgenodigd wordt. De jaarlijkse open dag is één van deze evenementen.

Edwin, Maaike, Anne en Mark gaan de komende tijd de plannen verder uitwerken en bezig met de aanleg. Medio 2016 zijn de werkzaamheden afgerond en wordt de nieuwe kampvuurkuil feestelijk in gebruik genomen.

Meer informatie Wij.Groningen.nl