Scouts zijn jongens en meiden van 11 tot 15 jaar, te herkennen aan hun kaki kleur blouse. De scouts komen bij elkaar elke zaterdag van 10.00 tot 12.30.


Opkomst
De scouts zijn actief met verschillende thema’s bezig zoals; vlot varen, pionieren, hike’s, koken, bosspellen als levend stratego, kampen en vele andere activiteiten.
Bij de scouts worden in ploegen gewerkt. Het is een groepje van ongeveer zes Scouts waarmee je veel gaat samenwerken. De ploeg wordt geleid door de ploegleider (PL) en de assistent ploegleider (APL).


Leiding

De leiding bestaat uit gemotiveerde vrijwilligers van de stam (18+) en explorers (17+). De leiding is erkent door het volgen van start- en programmatraining, kamptraining en ehbo cursus.


Kampen
De Scouts hebben twee keer per jaar een belangrijk kamp. De eerste is het Noordelijk Pinksterkamp (NPK), deze vindt plaats in de Marnewaard tijdens de pinksterdagen. We gaan daar gezamenlijk als scoutsgroep heen.

Het tweede kamp is het Zomerkamp. Dit is een kamp waarbij de scouts als groep een week kamperen. We hebben hiervoor geen vaste plek en het kamp kan in Nederland plaatsvinden maar ook in het buitenland.

Verder zijn er gedurende het jaar nog meer weekendkampen waar de scouts zich voor op kunnen geven. Dit zijn veelal kampen waarbij je een route loopt met 2 of 3 personen. Zo’n route noemen we een Hike. Dit zijn de NHW, Poolkamp en de HIT.

Tot slot vind er voor de oudste scouts uit de regio Groningen een kaderkamp plaats. Het kader is de PL en de APL.


Aanmelden

Wanneer een scout nieuw bij de groep is kan hij/zij 3 keer gratis en zonder verdere verplichtingen komen kijken. Hierna kan hij/zij (betalend) lid worden. Je kan dan een inschrijfformulier krijgen bij de leiding.

Houd mij op de hoogte!

Vul je emailadres in om een bericht te ontvangen bij nieuwe berichten.

Scoutinggroep de Jutters, opgericht op 9 april 1986; een jonge vereniging dus! We zijn gevestigd in het noordoosten van de stad Groningen, tussen de wijken Lewenborg, Zilvermeer en Beijum. Binnen onze groep vind je bevers (5-7 jr.), welpen (7-11 jr.), scouts (11-15 jr.), explorers (15-18 jr.) en de stam (18+). Volledig zelfvoorzien in materiaal en onderdak op ons eigen scoutingeiland, maakt ons een volwaardige scoutinggroep.