BIJ DE BEVERS BELEEF JIJ JE FANTASIE

De bevers zijn kinderen van 5 tot 7 jaar te herkennen aan hun rode blouse. Iedere zaterdag van 10.00 tot 12.00 komen zij bij elkaar, met alle andere figuren uit Hotsjitonia, om samen te spelen.

VERDER LEZEN

Thema

Iedere week gaan de Bevers naar het dorp Hotsjietonia. Hotsjietonia is een huis vol met verschillende soorten bewoners, waar ze vele avonturen mee beleven. Iedere bewoner heeft zo zijn eigen karakter met eigenschappen waar hij/zij heel goed in is. Met Rebbel gaan ze het bos in, Rozemarijn leert ze koken en met Sterre gaan ze kamperen. Maar de belangrijkste bewoner van dorp Hotsjietonia is toch wel Stuiter. Stuiter is altijd vrolijk en is dol op spelletjes.

Programma

Elke twee of drie weken beleven de bevers samen met de bewoners van het dorp Hotsjitonia weer een ander avontuur in het teken van een bepaald thema. Zo kan het zijn dat ze om hulp worden gevraagd voor een mysterieus probleem, of misschien is er wel iemand in gevaar en worden de bevers gevraagd om diegene te redden! Gelukkig weten ze altijd een oplossing, hoewel het soms wel spannend kan zijn om deze oplossing te vinden.

De bevers houden zich soms ook bezig met meer educatieve thema’s. Zo kan het zijn dat ze meer gaan leren over het thema beroepen, waarbij zij spelletjes gaan doen omtrent dit thema. Spelenderwijs zullen de bevers dan meer leren over dit onderwerp.

Leiding

Scouting de Jutters is áltijd op zoek naar jonge, enthousiaste vrijwilligers om onze leidingteams te versterken. Heb je interesse? Kom dan een keer langs en ervaar zelf of het iets voor jou is (neem wel van tevoren even contact op met de groepsbegeleiding of speltakleiding).

De leiding van de bevers bestaan uit enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar of ouder. De speltakleiding wordt soms bijgestaan door Leiding In Opleiding (LIO). Dit zijn veelal jeugdleden van de speltak Explorers, welke onder begeleiding van meerderjarigen alvast kennis maken met leidinggeven.

Alle leiding is erkent door Scouting Nederland, door het volgen van de start- en programmatraining, kamptraining en een EHBO-cursus.

Kampen en Activiteiten

De Bevers gaan een paar keer per jaar op kamp. Deze kampjes duren niet langer dan 1 à 2 nachtjes, om de kinderen rustig te laten wennen aan het “op kamp” zijn. Voor die twee dagen is er een fantasievol programma bedacht, waardoor de Bevers zich voor die periode in een hele andere wereld wanen. Kampen waar de Bevers aan meedoen zijn onder anderen het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) en zomerkamp.

Speciaal voor deze jongste speltak zijn er door de Scouting Regio Groningen bepaalde activiteiten georganiseerd zoals de beverspeurtocht en de beverdoedag. Hierbij komen alle bevers van verschillende scoutinggroepen samen om een spannende dag te beleven.