BIJ DE WELPEN ELKE WEEK EEN NIEUW AVONTUUR

De kinderen van 7-11 jaar noemen we welpen, te herkennen aan hun groene blouse. Zij komen iedere zaterdag bij elkaar om te spelen in thema van het Junglebook. De welpen leren geheimschrift, morsecode, EHBO, speurtochten en veel meer. Ook gaan de welpen een paar keer per jaar op kamp, waar ze slapen in tenten.

VERDER LEZEN

Thema

De welpen spelen in het junglethema, gebaseerd op het verhaal van Jungleboek. Samen met Mowgli en Shanti beleven ze allerlei avonturen in de jungle. Welpen spelen bijvoorbeeld spannende bosspellen, oefenen met koken en doen creatieve programma’s. Ook gaan de welpen meermalen per jaar op kamp, waar ze uitdagende spellen doen en veel leren.

Programma van de Welpen

Het programma van de welpen is zeer gevarieerd. Er worden de meest diverse spellen gedaan, waarbij samenwerken, elkaar helpen, maar vooral veel lol hebben, voorop staan. De welpen kunnen tijdens de opkomsten hun energie kwijt in buitenspelen, touwbanen en meer. Ook komen er échte scouting-technieken aan bod, zoals hike-technieken, kaart en kompas, geheimschrift, morsecode of EHBO. De welpen gaan meermalen per jaar op kamp, waarbij ze écht kamperen in tenten.

Leiding

Scouting de Jutters is áltijd op zoek naar jonge, enthousiaste vrijwilligers om onze leidingteams te versterken. Heb je interesse? Kom dan een keer langs en ervaar zelf of het iets voor jou is (neem wel van tevoren even contact op met de groepsbegeleiding of speltakleiding).

De leiding van de welpen bestaat uit enthousiaste vrijwilligers van 18 jaar of ouder. De speltakleiding wordt soms bijgestaan door Leiding In Opleiding (LIO). Dit zijn veelal jeugdleden van de speltak Explorers, welke onder begeleiding van meerderjarigen alvast kennis maken met leidinggeven.

De leiding is erkent door Scouting Nederland, door het volgen van de start- en programmatraining, kamptraining en een EHBO-cursus.

Kampen en Activiteiten

Een belangrijk onderdeel van scouting zijn de kampen. Jaarlijks gaan de welpen meerdere keren op kamp, waarvan de twee grootste het Noordelijk Pinksterkamp (NPK) en zomerkamp zijn. Maar ook het winterkamp en verschillende regionale kampen zijn een jaarlijks terugkerende activiteit. De kampen vinden altijd in het noorden van Nederland plaats, vaak op een speciale scouting-camping (de zogenaamde labelterreinen). Meestal slapen de kinderen in tenten en beleven ze tijdens zo’n kamp een groot avontuur binnen een bepaald thema. De grotere kampen vinden in de schoolvakanties plaats, maar er zijn ook weekendkampen.