ROVERSCOUTS ORGANISEREN HUN EIGEN UITDAGINGEN

Jongeren van 18 tot en met 23 jaar worden bij Scouting ‘roverscouts’ genoemd. Dit is officieel de laatste speltak bij Scouting. Roverscouts doen alles zelf en worden daarbij ondersteund door een coach of adviseur.

VERDER LEZEN

Opzet

Roverscouts hebben de leeftijd van 18 – 23 jaar. Het is een relatief nieuwe speltak binnen scouting en zo ook binnen Scouting de Jutters. De groep van ca. 20 jongeren organiseren om de week iets leuks op de zaterdag. Ook komen ze doordeweeks soms bij elkaar om gezellig wat te drinken of te eten. Het is een hechte groep jong volwassenen. Bij Scouting de Jutters hebben de roverscouts zichzelf de naam Ad Phylum gegeven.

Programma van de Roverscouts

De roverscouts komen om de week samen op zaterdag. De locatie is afhankelijk van het bedachte programma. Soms is er een activiteit in de stad en soms op de eigen locatie bij het clubgebouw. Wat er georganiseerd word, wordt bepaald door diegene die de opkomst bedenken. Een aantal voorbeelden van activiteiten die gedaan zijn: Lasergamen in het Noorderplantsoen, een pubquiz in het clubgebouw, bezoeken van een van de scoutingfeesten en een mysterieuze opkomst ín de IKEA.

Begeleiding

Scouting de Jutters is áltijd op zoek naar jonge, enthousiaste vrijwilligers om onze leidingteams te versterken. Heb je interesse? Kom dan een keer langs en ervaar zelf of het iets voor jou is (neem wel van tevoren even contact op met de groepsbegeleiding of speltakleiding).

Kampen en Activiteiten

De meeste leden gaan tijdens de grote kampen mee als leiding bij een van de jongere speltakken zoals de bevers, welpen of scouts. De roverscouts die geen leiding zijn, gaan tijdens de grote kampen mee met de stam (23+).

Samen met de stam organiseert de speltak jaarlijks het Jutterfeest. Dit is een feest voor alle stammen en leiding uit het noorden. Dit Jutterfeest is onderhand een fenomeen in de regio geworden en vindt al plaats sinds eind jaren 90.