WAT IS SCOUTING?

Scouting staat voor uitdaging! Scouting biedt leuke en spannende activiteiten waarmee jongens en meisjes worden uitgedaagd zich persoonlijk te ontwikkelen. Al vanaf 5 jaar ben je welkom bij Scouting, waar je iedere week weer uitdagende activiteiten doet. Lid worden? Geen probleem! Klik op de aanmeld button of lees verder voor meer informatie.

VERDER LEZEN

Scouting bij De Jutters

Uitdagende Activiteiten voor Jong en Oud

Uitdagende Activiteiten

Leuke en spannende activiteiten, zoals hikes, stormbanen, kaart & kompas.

Voor Jongens & Meisjes

De Jutters is en gemengde scoutinggroep voor stoere jongens en meisjes vanaf 5 jaar.

Fantastische Vrijwilligers

Zo’n 35 vrijwilligers, leidinggevenden en bestuur. Meer dan 25.000 vrijwilligers landelijk.

Samen met 160 Leden

Groot in Groningen. Dé grootste jeugd- en jongerenorganisatie van Nederland.

Scouting De Jutters is een scoutinggroep die al sinds 1986 de wortels in de wijk Lewenborg heeft, zowel onder de jeugdleden als een groot deel van de leiders en bestuurders. Ons clubhuis ligt in het Dwarsdijkerbos, het wijkpark van Lewenborg, dat in het noord-westen grenst aan het recreatiegebied Kardinge.

Het doel van onze vereniging is het spelen van het scoutingspel waarmee een plezierige en leerzame beleving van de vrije tijd wordt geboden aan jongens en meisjes. De vorming van de persoonlijkheid en het samen spelen met leeftijdgenoten zijn hierin belangrijke kerndoelen.

DIRECT AANMELDEN

Actief in Lewenborg en omstreken

Scouting De Jutters bestaat uit een hechte groep vrijwilligers die als scoutingvereniging actief is in de gehele stad Groningen, maar vooral in de wijken Lewenborg, Zilvermeer, Beijum en haar omgeving. Met de directe buren zoals het Boegbeeld (een samenwerkingsverband van het SKSG en Stichting De Zijlen) en het Alfa-College werken wij regelmatig samen door bijvoorbeeld het aanbeiden van onze expertise en ervaring op het gebied van het werken met kinderen en het organiseren van buitenactiviteiten. Een treffend voorbeeld is onze deelname aan de feestelijke opening van het kunstwerk Wal / schip interface van Jeroen Doorenweerd in het centrum van de Lewenborg. Tijdens deze opening in mei 2010 hebben onze jeugdleden een belangrijke rol in de onthulling gehad, door als piraten op vlotten te varen en als figuranten tijdens de plechtigheid te fungeren.

MAATSCHAPPELIJK BETROKKEN

Scouting is in haar algemeenheid maatschappelijk betrokken en op allerlei manieren actief in wijk en stad. Dat geldt ook voor ons als Scouting De Jutters in het wijkpark van Lewenborg en ver daarbuiten. Jaarlijkse evenementen waar wij actief zijn zijn onder andere:

De 4 Mijl van Groningen Eurosonic Noordverslag Noorderzon Performing Arts Festival

Bekijk de Volgende Filmpjes

Scouting De Jutters – Introductie

Een korte impressie van de buitenactiviteiten die je bij
Scouting De Jutters uit Groningen zoal kunt ondernemen.

Scouting Nederland – Wat is Scouting?

Een video door Scouting Nederland met uitleg wat
je wel en niet van scouting kunt verwachten.

OVER HET LIDMAATSCHAP

Bij Scouting De Jutters betaal je contributie. Hoeveel dat is zie je in de tabel hieronder. De contributie wordt per half jaar geïnd, automatische incasso geniet de voorkeur en geeft € 4,- korting. Daarnaast is er een korting van € 20,- per jaar mogelijk met een Stadjerspas coupon. Kosten voor kampen en het uniform zijn niet bij de contributie inbegrepen. Bij de speltakleiding kun je informeren naar deze bijkomende kosten.

Bevers/Welpen/Scouts/Explorers

108jaar
  • Voor alle jeugdleden geldt een vaste contributie. Hiervoor krijg je een lidmaatmaatschap bij Scouting De Jutters, maar ben je tevens lid van Scouting Nederland. Je krijgt het clubblad van Scouting De Jutters en het magazine van Scouting Nederland gratis. Voor bijkomende kosten, vraag de speltakleiding.

Roverscouts/Stam

54jaar
  • Deze speltakken zijn dienstbaar voor de groep (organiseren en ondersteunen) en krijgen zodoende een korting op de contributie. Je wordt lid bij Scouting De Jutters én Scouting Nederland. Je krijgt het groepsblad van Scouting De Jutters en het magazine van Scouting Nederland er gratis bij.