Studeer je in Groningen en zoek je een leuke vereniging om lid van te worden, maar zijn studentenverenigingen en de klassieke sportclubs niets voor jou? Je wilt graag maatschappelijk betrokken vrijwilligerswerk doen en het liefst iets met kinderen, maar hebt geen idee waar te beginnen?
 
Lastig. Misschien heb je wel eens gehoord van Scouting, maar denk je dat dit niets voor jou is. Het beeld is immers de brave Kwik, Kwek en Kwak en heitje voor karweitje. En dat is echt niet jouw ding. Door die beeldvorming loop je de kans mis op oneindig veel plezier, gezelligheid en waardering. Je mist een stukje ongekende uitdaging, kansen op persoonlijke ontwikkeling en laat mogelijks zelfs studiepunten liggen.
 
Scouting is namelijk een moderne jeugdvereniging, volledig gerund door vrijwilligers met vacatures op uiteenlopende gebieden. Met vrijwilligerswerk bij Scouting, ben jij de drijvende kracht achter de vereniging en zeer waardevol. De hoofdactiviteit is het scoutingspel voor de kinderen, waar de (vrijwillig) leidinggevende en het (vrijwilligers)bestuur de kaders en randvoorwaarden scheppen. Scouting is daarnaast maatschappelijk betrokken en ondersteund bij diverse activiteiten in en rondom de stad. Dit zijn onder anderen het Noorderzon Performing Arts festival, de 4 Mijl van Groningen, diverse marathons, het Bevrijdingsfestival, Comité 4 en 5 mei, New Attraction en meer.
 
Door vrijwilliger te worden bij Scouting, wordt je onderdeel van een regionale vereniging van een landelijke organisatie. Als één van de 25.000 landelijke vrijwilligers kun je bij een lokale vereniging aan de slag als:
  • Speltak LeidingWaarbij je wekelijks kinderen in diverse leeftijden een fantastische vrijetijdsbesteding kunt bieden. Hierbij staat buiten en actief zijn, plezier maken, persoonlijke ontwikkeling en groeiende zelfstandigheid van de jeugdleden centraal. Je bent onderdeel van een enthousiast team van vrijwilligers die ook naast de bijeenkomsten geregeld met elkaar op stap gaan.
  • Bestuurslid: Hierbij schept je de randvoorwaarden om bovenstaande mogelijk te maken. Het groepsbestuur bestaat uit voorzitter, secretaris, penningmeester, groepsbegeleider en algemeen lid.
  • (Klus)hulp: Omdat jij je niet structureel kunt inzetten, maar wel op regelmatige basis zou willen ondersteunen, ben je als klushulp zeer waardevol. De klussen kunnen zeer uiteenlopend zijn, te denken aan schilderwerk, buiten onderhoud of gerichte projecten coördineren.
  • Al het andere: Bij scouting is er voor iedereen wel iets te vinden dat bij je past. Dus wil je iets doen, maar heb je geen idee wat? Ook dan ben je welkom!
Meld je dus nu aan voor een kennismaking als vrijwilliger bij Scouting de Jutters te Groningen. Dat kan via AANMELDEN of een directe mail aan groepsbegeleider@dejutters.nl. En nu je er toch bent, kijk nog even op onze pagina over het VRIJWILLIGERSWERK voor een samenvatting van bovenstaand betoog.