We doen dit jaar weer mee met de Nationale Scoutingloterij! Omdat we elk jaar weer leuke activiteiten willen kunnen organiseren voor onze jeugd is het van belang om her en der wat extra geld te verdienen. Van alleen de contributie redden we het niet. Daarom verhuren we regelmatig het gebouw, organiseren we sponsoracties en klussen we af en toe bij. Een andere mooie manier om extra geld binnen te halen is de Nationale Scoutingloterij en daarom gaan we dit jaar met z’n allen flink veel loten verkopen!

De loten van de Scoutingloterij kosten €2,50 en van elk verkochte lot mogen we €1,50 houden voor de groep. Dat is een mooie opbrengst! Vandaar dat elk jeugdlid van zijn of haar leiding een boekje met loten zal krijgen. Ga hiermee langs je ouders, grootouders, ooms en tantes, buren, vrienden en kennissen. Zij maken kans op mooie prijzen en jij hebt je boekje snel helemaal verkocht. Je kunt dan trots de verkochte loten bijstrepen op de Scoutingloterij Barometer. Als ieder lid een boekje vol verkoopt dan hebben we binnen een mum van tijd €1000,- voor de groep bij elkaar.

En wat doen we als we daar overheen gaan? Dan verdelen we de extra opbrengst per speltak zodat jouw leiding extra ijsjes kan kopen op het zomerkamp of een keer extra kan gaan zwemmen. De loten gaan we verkopen voor de zomer. Binnenkort krijgen jullie je loten boekje van je leiding en mag je tot 17 juni aan de slag met het verkopen. Op 17 juni neem je dan het boekje weer mee naar scouting en geeft het aan je leiding. Het is ontzettend belangrijk dat de boekjes op tijd terug zijn bij de leiding, want elk onverkochte lot moeten we zelf betalen!

Belangrijke feiten over de Nationale Scoutingloterij

 

  • Opbrengst €1,50 per lot voor de groep
  • Totaal boven de €1000,-? Dan de rest voor je speltak
  • Lever onverkochte loten weer in
  • BOEKJES INLEVEREN: 17 JUNI!