HTTPS, SSL en SSD. Het zegt je waarschijnlijk niets, maar is voor onze website zeer belangrijk. Scouting de Jutters uit Groningen heeft niets te klagen als het om ledenaantallen gaat. Waar vele scoutinggroepen bijna kopje onder gaan door een gebrek aan leden, hebben we bij De Jutters voor meerdere speltakken nu een ledenstop. De bevers, welpen én de scouts zitten vol. Dit hebben we natuurlijk te danken aan onze fantastische plek op een eigen scoutingeiland, midden tussen kindvriendelijke wijken en een goede mond-op-mond reclame. Maar niet in de minste plaats aan een goede website.

Onze website is een van de belangrijkste bronnen voor nieuwe leden en vrijwilligers. Al sinds 1998 zijn we vindbaar op het wereld wijde web, het internet in zijn huidige vorm bestond toen 7 jaar. Een fanatieke webmaster heeft al die jaren getracht de site mee te laten groeien met moderne ontwikkelingen en ontwerp standaards. Met de nieuwste versie van de website die sinds januari 2017 online is., zijn we voorlopig weer helemaal bij.

Om goed vindbaar te zijn in de zoekmachines zijn vele factoren van belang. Op nummer 1 is dat het schrijven van goede content die er toe doet. Daarnaast is het belangrijk om veel externe links naar de website te hebben. Omdat we al bijna 20 jaar in de lucht zij zitten we daar gebakken.

Wat tegenwoordig verder van belang is, is een snelle en veilige website. En op dat punt zijn we sinds deze week ook weer helemaal bij. We hebben ons hostingpakket een upgrade gegeven, waardoor we gebruik kunnen maken van een zogenaamd SSL certificaat en SSD hosting. Dat laatste zorgt dat de pagina’s razend snel laden. Het SSL certificaat zorgt voor een groen slotje in de adresbalk van je browser. Het betekend dat alle informatie die tussen jouw browser en onze website verzonden word, versleuteld is. Niemand kan dus stiekem meekijken met wat je doet. Google vindt dit tegenwoordig heel belangrijk in een poging een veiliger internet te bewerkstelligen.

Mocht je vragen hebben over wát nu een goede website maakt, stel ze dan gerust hieronder in de comments. Met 20 jaar autodidact ervaring als webmaster, heb ik onderhand een aardige kennis opgedaan. Ik help je graag op weg met tips. Maar ook krijg ik graag tips ober onze eigen site. Wat kan er volgens jou beter?