Zeekoeien winnen ploegwedstrijden 2015!

Zaterdag 28-11-2015 hebben de zeekoeien de ploegwedstrijden 2015 gewonnen! Friesland werd dit keer bezocht in de reis door Nederland. We begonnen de opkomst met een variant op de traditionele zomersport fierljeppen. Dit was een modderige warming-up voordat de strijd voortgezet ging worden.

Daarna hebben de ploegen waddeneilanden gebouwd met zand en andere knutselspullen. Hier kwamen allerlei mooie creaties uit als het wifi-, spook-, Atzu-, eenhoorn- en natuurlijk het scoutingeiland.

Vervolgens hebben we de traditionele Friese drank kwast en koek gehad bij het voorlezen uit het logboek. Daaropvolgend hebben de scouts hun kennis over de provincie Friesland getest in de quiz. Hiervoor waren enkele ploegen zelfs voorbereid met spiekbriefjes!

Daarna hebben de ploegen een parcours afgelegd met kaatsen. De zeehonden en zeekoeien gooiden hun bal in de sloot, waardoor zij veel strafpunten kregen. De andere ploegen wisten het parcours wel succesvol af te leggen.

Voor de opkomst kregen de ploegen het volkslied te zien op papier. Op het einde van de opkomst mochten ze woorden opnoemen uit het Friese volkslied. Daarmee konden er weer veel verschillende punten verdiend worden.

Na een spannend einde wonnen de zeekoeien uiteindelijk met een klein verschil ten opzichte van de zwanen. Lemée, Sam, Noor, Klaas, Levi, Pelle en Anna: gefeliciteerd!

Stand Ploegwedstrijden Week 3:1

1. Zeemeeuwen – 43,5 punten

2. Zwanen – 42,5 punten

3. Zeekoeien – 40 punten

4. Zwaluwen – 38 punten

5. Zeehonden – 25,5 punten

Eindstand Ploegwedstrijden 2015:

1. Zeekoeien – 126 punten

2. Zwanen – 124,5 punten

3. Zeemeeuwen – 117 punten

4. Zwaluwen – 103,5 punten

5. Zeehonden – 92 punten