Afgelopen zaterdag was de tweede dag van de ploegwedstrijden, waarbij wij dit keer de provincie van Deltapark Neeltje Jans bezochten: Zeeland!

Er waren weer allerlei onderdelen waar de ploegen punten op konden verdienen. Zo hebben we het traditionele Zeeuwse spel ringsteken gespeeld, waar veel ploegen zich van hun beste kant lieten zien. Ook werd de kennis getest over de provincie Zeeland. Bij het ranja drinken kregen alle scouts een echte Zeeuwse bolus, die uiteraard lekker opgesmuld werd.

Aangezien Zeeland de provincie is van het water hebben de ploegen bruggen gebouwd met winegums en satéprikkers. Hier lieten vele ploegen zien hoe technisch ze zijn! Vervolgens hebben we nog het overstromingsspel gespeeld, waarbij de ploegen er alles aan deden om het dorp van de ander eerder te laten onderlopen met water.

Na een hevige strijd werd in de stromende regen de vlag gestreken. Doordat dat snel moest gebeuren waren de week- en totaaluitslag nog niet bekend. De zeekoeien en de zwanen staan dicht bij elkaar in de buurt, maar de andere ploegen kunnen uiteraard een flinke klapper maken volgende week! Volgende week in de grand finale vallen er weer veel punten te verdelen, dus wees voorbereid…

Stand Ploegwedstrijden – Week 2

1. Zwanen – 41 punten

2. Zeekoeien – 38 punten

3. Zeehonden – 32,5 punten

4. Zeemeeuwen – 30,5 punten

5. Zwaluwen – 26,5 punten

Totaalstand Ploegwedstrijden (2/3)

1. Zeekoeien – 86 punten

2. Zwanen – 82 punten

3. Zeemeeuwen – 73,5 punten

4. Zeehonden – 66,5 punten

5. Zwaluwen – 65,5 punten